• Kresten@feddit.dk
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    3
    ·
    11 months ago

    En af mine venner fra gymnasiet startede på DTUs software linje her sidste år. Så vidt jeg forstod på ham, kom der først lidt udfordring i 2. Semester indenfor nogle af de emner man ikke kunne i forvejen, som networking eller hardware.

    Han beretter også om at han har måttet bære sin gruppe i hele 1. Semester, hvor han tænkte nogle fra hans gruppe godt ville have kunnet dumpet, hvis det ikke var fordi han lavede det hele.

    Vil vurdere ham til at være en troværdig kilde. Jeg starter selv på software her om lidt, (i Aalborg dog) og frygter har skulle kede mig i hele 1. Semester (uden at prøve på at lyde arrogant)

    • ragusa@feddit.dk
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      2
      ·
      11 months ago

      En stor fordel ved AAU er at du selv styrer hvor meget arbejde du vil ligge i det. Du skal bare møde op til 4 eksamener per semester (1 per kursus og 1 projekteksamen), alt anden styrer du selv. Jeg havde meget programmeringserfaring før jeg startede på datalogi, men synes ikke jeg kedede mig, så lavede jeg bare nogle mere avancerede ting.

      Projekterne på første og andet semester er dog forfærdelige i forhold til de senere, hvor det bliver helt fantastisk. De shoehorner alt muligt PBL-lort ind, som suger lysten til at studere. Men det er heldigvis kun de første to semestre ;).

      • Kresten@feddit.dk
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        11 months ago

        At du siger det med PBL er fantastisk, for det er præcis det samme jeg har hørt fra dem der startede sidste år på AAU. Ud fra navnet at dømme lyder det som den mest fundamentale tankegang man skal have før man overhovedet kan kode, så tænker det bliver et kedeligt fag. Er allerede begyndt at analysere på hvilke moduler man kan springe over, har hørt at PBL nærmest burde kunne bestås uden overhovedet at haft undervisningen.

        Er glad for at høre de andre ting du siger. Som jeg selv berørte, så regner jeg med at presse nogle personlige projekter ind, hvor der ellers er kedeligt udenadslære, for emner man allerede kan.

        Uanset hvad, er jeg slet ikke i tvivl om at Uni bliver fedt!

    • Marand@feddit.dk
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      11 months ago

      Jeg tog en kandidat i software engineering på Aalborg universitet (blev færdig i 2018). Jeg kedede mig også en del 1. semester (ud over imperativ programmering, hvor det krævede nogle sene aftener at forstå pointers og hukommelse :p havde ikke programmeret før jeg kom på studiet). Men det bliver “bedre”. Det er et hårdt studie, men meget givende og relevant for industrien. Især gruppearbejdet på semesterprojekterne virker meget som det gør i industrien. Du bliver tvunget til at lære vitale ting som versionskontrol og projektstyring på den hårde måde.

      Som @ragusa skriver er de sidste projekter langt mere interessante end de første. De første skal du ud at lave brugerundersøgelser mm. for at argumentere for at dit valgte problem rent faktisk er et problem. Det trækker tænder ud (men er en god øvelse). Senere projekter får man mere tid til det tekniske.

      Hvis jeg må give et råd, så er det at være benhård når du vælger grupper. Den vigtigste dag på semestret er ikke nogen eksamensdag, det er gruppedannelsesdag. Hvis du er i en god gruppe hvor de fleste kan og vil det bliver semestret en dans på roser, hvis du kommer i en gruppe hvor folk ikke kan finde ud af at lægge arbejdet i det bliver hele semestret et mareridt. Find ud af hvem der er engagerede og ikke engagerede på studiet og gør alt hvad du kan for at komme i gruppe med engagerede mennesker. Det lyder hårdt, men det er bare så vigtigt.

      Hvis du kan holde ud at være i det er der hel vild jobsikkerhed og gode penge på den anden side. Held og lykke.

      • Kresten@feddit.dk
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        2
        ·
        11 months ago

        Tak for din indsigt. Vil mene jeg allerede har et godt hold om versionsstyring og imperativ programmering, men glæder mig alligevel til at lære mere, og for be-/afkræftet nogle ting. Projektstyring er også et af de emner jeg ser frem til at lære noget mere om, og faktisk prøve i grupper med folk der er interesserende (Det var lidt noget juks i gymnasiet, når halvdelen knap kunne programmere, og en anden halvdel knap gad skole). Brugerundersøgelser lyder dog kedelige, men de er nok vigtige at kunne.

        Gruppedannelse har altid været et mareridt for mig gennem min skolegang, utroligt stressende at finde en gruppe en god gruppe, man også kan fungere i. Men tak for rådet, jeg vil tage det med mig videre. Jeg har hørt at man i de første 2 semestre får tildelt grupper? Det ser jeg i hvert fald frem til, så man ikke ender med at sidde i den samme fordi man ikke kender andre.

        Er slet ikke i tvivl om at de næste 3 (eller 5 år) bliver utroligt fede, og jeg vil tage det som det kommer!