Huvittava paniikki saatu aikaan ilokaasusta. Artikkelista ei meinaa millään löytyä mitä haittaa ilokaasupäihtymyksestä on (spoiler: jos ei muista hengittää happea, saattaa menettää tajuntansa - hyvä vinkki meille kaikille), mutta sitäkin enemmän kauhistelua.

Onhan tuo ilokaasupatruunoilla roskaaminen ikävää, mutta sitä nyt sattuu muilla roskilla ilman ilokaasuakin.

  • cryball@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    11 months ago

    Pikaisella googlauksella neurotoksisuuteen liittyvät tutkimukset koostui pitkälti sellaisista, jossa rotat hengittää N2O monta tuntia päivässä. Näistä lienee vaikea vetää johtopäätöksiä satunnaiskäytön haittoihin.

    Toinen ongelma oli sitten B12 vitamiinivarastojen ehtyminen, joka linee ongelma myös jatkuvalla käytöllä, eikä lopu kertalaakista.

    Suurin ongelma lienee edelleen se, että muussa kuin lääkinnälliseen tarkoitukseen annettavassa ilokaasussa ei ole seassa erikseen happea. Tämä on kuitenkin ymmärtääkseni samantasoinen vaara kuin heliumin hengittäminen jostain ilmapallosta.

    • 73ms@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      1
      ·
      edit-2
      11 months ago

      Mikä nyt on satunnaiskäyttöä… Tässä nyt nähnyt useampia kouristuskohtaus-klippejä IRL-streamailijasta (burger planet) joka vetää tuota ilmapalloista päivittäin Kamputsassa vähän samaan tyyliin kuin toiset tuolla päin maailmaa lomailevat länkkärit kittailevat olutta. Varmaan joo ongelmakäyttöä mutta vauriot hapenpuutteesta aivoihin saattaa olla kyllä aika paljon nopeammin uhkana tuon kanssa kuin ne ongelmat mitä siitä kaljan vetämisestä tulisi. Vaarana on se että haitoista ei osata tällä hetkellä sanoa niin hyvin siksi että kokemusta viihdekäyttäjistä ei vaan länsimaissa ole.