• pipariturbiini@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      16
      ·
      8 months ago

      Tässä pitää tietää, että FB kerää sinusta tietoja internetissä vaikket olisi koskaan rekisteröitynyt heidän palveluihin.

      • IsoKiero@sopuli.xyzOP
        link
        fedilink
        suomi
        arrow-up
        7
        ·
        8 months ago

        Ja samassa yhteydessä on varmaan ihan hyvä muistuttaa, että Meta ei ole ainoa firma joka tätä tekee vaan tuo on ihan yleistä hupia kaikkien isojen firmojen kohdalla. Eli yhtälailla Alphabet, Bytedance ja (kotimaisen mainitakseni) Alma Media tekee ihan samaa. Ja monet, monet muut.

    • Damaskox@kbin.social
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      8 months ago

      Sit pitää kans miettii et mitä hyviä puolia asialla/palvelulla (esim. Facebookilla) on. Ja et onko ne tarpeeks hyvii/tarpeellisii ominaisuuksii, että haluaa jatkaa asian/palvelun käyttöä (valiten täs tapaukses tosta maksu/data väliltä).

      Asioiden (myös Facebook-palvelun) boikotointi vaatii tiettyä pitkäjänteisyyttä ja päättäväisyyttä. Jos asialla oli suuri merkitys tähän asti ja jos se yhä on joillakin elämän osa-alueilla (esim. työssä) niin se on vielä vaikeampaa vaan jättää jokin asia taakseen.

      (Ite en oo koskaan rekannu Faceen, vaikka tiiän et siel mainostetaan esim. tapahtumii, joista voisinkin olla kinostunu.)

      • IsoKiero@sopuli.xyzOP
        link
        fedilink
        suomi
        arrow-up
        1
        ·
        8 months ago

        Ja et onko ne tarpeeks hyvii/tarpeellisii ominaisuuksii, että haluaa jatkaa asian/palvelun käyttöä (valiten täs tapaukses tosta maksu/data väliltä).

        Näin se menee, sillä pienellä erolla että profilointidata kerätään joka tapauksessa, maksamalla sitä ei vain välitetä ihan niin paljon metan järjestelmistä ulos.