Jeg er efterhånden ved at have mange skraldespande. Jeg har en spand til mad, glas/metal, plast/emballage og restaffald. Jeg lader spanden til restaffald være under køkkenvasken og har så beholdere til resten stående i køkkenet, men jo bedre jeg bliver til at sortere, jo mindre restaffald bliver der - så jeg har overvejet at udskifte skraldespanden under vasken med den til madaffald eller emballage.

Hvordan sorterer I affald? Er der nogle tips/tricks som gør det så smertefrit som muligt?

  • CrateDane@feddit.dk
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    8 months ago

    Jeg har ikke plads til ret meget sortering i min lejlighed, og producerer f.eks. så lidt madaffald at det uanset plads ikke kan lade sig gøre at sortere separat. Så det ryger med restaffaldet. Papir/pap ryger i en skuffe, plastik ryger i en spand. Flasker kan ryge i glasaffald hvis jeg har plads til at have dem stående på køkkenbordet. Farligt affald laver jeg så lidt af at det bare lige ligger på bordet til jeg går ned med andet affald på et tidspunkt. Ellers ryger ting i restaffald.

    Det er for dårligt at man udliciterer en kommunal opgave til at blive lavet inde i folks boliger. Det skal stoppes og erstattes af tidssvarende centrale sorteringssystemer.

  • bobslaede@feddit.dk
    link
    fedilink
    English
    arrow-up
    4
    ·
    8 months ago

    Jeg tror ikke det kan gøres smertefrit…
    Vi har området under vasken, samt hele et 40’er skab ved siden af vasken til affald og genbrug.
    Øverst ved siden af vasken er restaffald og grønt affald, i en skuffe. Her er der også plads til metal og mælkekartoner og den slags. Skuffen under har papir og pap. Den store skuffe under vasken har hård og blød plastik, glas, pant og batterier.
    Når de enkelte bøtter er fyldt, bærer jeg dem ud i baggården, hvor jeg har store holdere med genbrugssække i.

  • SorteKanin@feddit.dkM
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    8 months ago

    Vores køkken er ret småt så vi har været nødt til at være effektive med pladsen.

    • Plast og metal/glas går i en HÅLLBAR Ikea himstregims som sidder inde i skabet under vasken.
    • Restaffald og madaffald er sat fast til indersiden af lågen til skabet under vasken, sådan at det lige præcis hænger over HÅLLBARen når lågen lukkes.
    • Papir sættes i endnu en IKEA affaldsbøtte som sidder i vindueskarmen. Det er ikke så pænt men det er der hvor der er plads.
    • Pap samler vi i en papkasse i et andet rum.

    Det er ikke helt praktisk men det fungerer. Men også kun lige.

  • gloriousspearfish@feddit.dk
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    8 months ago

    Vi producere jo ikke mere affald bare fordi det skal sorteres. Så opbevaring af affald fylder det samme, det er bare fordelt i flere små affaldsspande.

    • SorteKanin@feddit.dkM
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      edit-2
      8 months ago

      Tror ikke helt man bare kan sige at det fylder det samme. Hvis jeg havde én skraldespand ville den nok ikke være lige så stor som summen af alle de skraldespande jeg har nu. En skraldespand fylder jo også når den er tom.