Ik ben nooit zo’n ster geweest in wiskunde (en de reken-kant van natuurkunde) op de middelbare, maar heb de laatste jaren veel interesse ontwikkeld voor het onderwerp en zoek werkboeken / bronnen voor een goede herintroductie.

Het prettigst zou ik een werkboek vinden waar je direct in kunt schrijven. Een wiskunde/natuurkunde vakantieboek zat ik ook aan te denken. Laagdrempelig en toch er mee bezig.

Iemand die toevallig tips heeft? (Engels mag ook)

  • martenh@discuss.tchncs.de
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    8 months ago

    Hoewel het niet helemaal is wat je zoekt heb ik zelf het boek Basic Mathematics van Serge Lang gelezen op latere leeftijd. Het begint echt bij de beginselen en gaat op een proef gebaseerde manier door alle concepten heen waardoor je echt snapt waarom in plaats van alleen hoe.

    Als je wat laagdrempeligers zoekt zou ik ook zeker Khan Academy aanraden.

    • tweeks@feddit.nlOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      8 months ago

      Dat ziet er interessant uit, Google vulde al direct aan met een PDF. Zal daar eens in neuzen, bedankt.

  • Julian@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    8 months ago

    Je kan op examenblad oude eindexamens downloaden (inclusief antwoorden). Voordeel is dat je zelf het niveau en type wiskunde kan kiezen en het is gratis. Nadeel is dat de moeilijkheidsgraad misschien te hoog ligt als je lang geen wiskunde hebt gedaan en uitleg zit er amper bij.

    Een digitaal alternatief is misschien brilliant.com. Ik heb het zelf nooit gebruikt maar zie het vaak voorbij komen bij reclames. Ik geloof dat ze een gratis proefperiode hebben.

    • tweeks@feddit.nlOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      8 months ago

      Ja top, die examens ga ik gebruiken als ik wat verder ben weer, bedankt. Brilliant had ik jarenlang een abonnement op, maar ik miste herhaling en meer focus op oefeningen; verder wel een mooi platform met veel stof inderdaad.

      Khan Academy, welke me in de comments is aangeraden, is gratis en heeft iets meer herhaling heb ik het idee. Daar zit ik nu in te stoeien, en met plezier.

    • tweeks@feddit.nlOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      3
      ·
      8 months ago

      Ik heb die naam vaak gehoord, maar wist niet dat het zo leek op wat ik zocht. Dank! Ik ben inmiddels al een uurtje of anderhalf bezig :)

      • abbadon420@lemm.ee
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        ·
        8 months ago

        Een goede opvolger daarvan zijn de video’s van 3blue1brown op youtube. Hij heeft wat verder gevorderde onderwerpen, zoals deze reeks over Lineaire Algebra.

        Deze moest ik bestuderen voor mijn online, autodidactische informatica studie en wekte bij mij een nooit eerder gevoeld respect, liefde en zelfs begrip voor wiskunde op.