Interessant at tænke over hvad vi kan gøre, for at vores boliger er til at være i ved varmere temperaturer. Mit hus er helt sikkert ikke optimeret til varme.

      • ArcticDagger@feddit.dk
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        5
        ·
        1 year ago

        Jeg er enig i, at det er lidt knudret skrevet, men synes nu det giver fin mening, hvis man har konteksten fra det ovenover med:

        Kigger man på Top 10-listen over lande, der kommer til at opleve den mest markante relative ændring i CDD, når den globale opvarmning overstiger 1,5 grader og når 2 grader, så ligger otte af dem i Nordeuropa.

        Altså, den relative stigning fra 1,5 til 2 grader kommer til at ligge på x%. Vi har dog ikke nået en gennemsnitlig temperatur på 1,5, så hvis vi i stedet ser på temperaturen i dag (som er under 1,5 grader), så vil den relative stigning være større. Igen, lidt knudret skrevet for det giver nærmest sig selv. Hvad der måske kunne gøre det mere klart, ville være, hvis man eksplicit skrev, at gennemsnitstemperaraturen i dag er lavere end 1,5 grader.

        Håber det giver mening!

          • pytmand@feddit.dk
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            5
            ·
            1 year ago

            Pointen er vel at den umiddelbare løsning vi vil gribe til er aircondition som vil udlede yderligere og forværre krisen. Men hvis vi planlægger lidt kan vi klare det uden yderligere udledning.

            Selvom Afrika er hårdere ramt vil de nok ikke i samme grad gribe til at fikse problemet ved at udlede yderligere. Fordi de fleste ikke har råd.