• SorteKanin@feddit.dkOPM
    link
    fedilink
    arrow-up
    10
    ·
    9 months ago

    Det virker sådan lidt underligt. Du skal arbejde uden løn for at få kontanthjælp. Er det ikke bare at arbejde med løn med flere trin? Jeg undrer mig over at man ikke bare fjerner/sænker/forkorter kontanthjælpen for den gruppe. Hvis målet alligevel bare er at presse de folk ud på arbejdsmarkedet. Men denne metode fungerer måske bedre som springbræt til et andet “ordentligt” job?

    • Asymptote@lemmy.dbzer0.com
      link
      fedilink
      arrow-up
      9
      ·
      9 months ago

      Da jeg som ung blev sendt i “Aktivering” var det ikke ligefrem motiverende at jeg havde en normal arbejdsdag og så lige skulle lægge mig i selen oveni de 37 timer (eller hvor meget det var) for at søge arbejde. Det var simpelthen for drænende at skulle ud i.

      Det her bliver effektivt set bare grøftegraveri 2.0

      • EvilCartyen@feddit.dk
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        9 months ago

        Tjah, det er jo altså også virkelighed for alle andre der arbejder fuld tid og søger noget andet…

        • myplacedk@lemmy.world
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          9 months ago

          De får til gengæld fuld løn.

          Hvis jeg tæller dage til jeg mister hus og bil og familiens fysiske rammer er i fare mens jeg er på kontanthjælp, så skal de altså lade mig søge arbejde, og ikke spilde al min sparsomme tid og energi på et eller andet tilfældigt for at “holde mig aktiv”.

          Jeg har været i aktivering før. Jeg brugte hele dagen på arbejde som en 5000 kr maskine kunne gøre 95%. Min karriere gik helt i stå. Efter jeg “sagde op” tog det mig en uge at få et ordentligt job.

    • gloriousspearfish@feddit.dk
      link
      fedilink
      arrow-up
      7
      ·
      9 months ago

      Ja det virker som en sær ordning.

      Jeg har det rigtig fint med hvis vi finder job til folk på kontanthjælp, om vi kalder det nyttejob eller andet er ligegyldigt. Men det skal være med ordnet vilkår og under overenskomst uanset hvad.

      Jeg håber fagforeningerne vælger at lave blokader og kræve overenskomst, så vi ikke får en anden-rangs arbejderklasse ud af det her.