Helaas weer punten laten liggen. Fortuna vond ik niet slecht spelen (hele seizoen al niet eigenlijk) en Ajax heeft nog tijd nodig. Dat laatste was bekend en te verwachten naar mijn idee. Er is niet veel gecreeerd, maar ik ben gematigd positief over de wedstrijd. De schorsing van Berghuis gecombineerd met het uitvallen van Bergwijn, die lang niet altijd gelukkig speelt maar goed, kan het team in deze fase echt niet hebben. Had gehoopt op een paar bevliegingen, het had ook gekund maar goed Fortuna had ook zeker op 0-1 kunnen komen en dan hadden ze het niet meer recht getrokken.

Gorter Paar goede reddingen, paar zwakke passes. Hij heeft goede reflexen maar ik merk dat ik wel onrustig wordt van ieder schot op doel. Dat ligt waarschijnlijk meer aan mij 😅

Rensch Had gister een rol waarin hij als rechtsback de gehele rechterkant moest bespelen. Dat kan hij niet. Hij is niet snel genoeg, hij kreeg een aantal ballen in zijn loop van van den Boomen waarbij hij of consequent verkeerd passte of hij overschatte de snelheid van Rensch. Zag er bij de penalty niet goed uit. Ik zie het niet meer gebeuren voor hem.

Gaaei Rappe jongen. Had er duidelijk zin in en ik vond hem niet verkeerd spelen. Lijkt me meer geschikt voor de rechtsback rol zoals deze ingevuld moest worden deze wedstrijd dan Rensch.

Sutalo stond er gelijk, dat is top. Als die als grote aankoop nu tegen zou vallen is het hek van de dam. Ik vind het een imponerende speler, groot, sterk en rustig aan de bal. Heel veel vertrouwen in hem.

Hato Goed als eigenlijk altijd. Lijkt me een topduo met Sutalo. Jammer dat hij over de bal heen maaide in de 16 anders had het nog best wel eens een doelpunt kunnen zijn ook van hem. Ging een hele sterke actie aan vooraf ook. 17 jaar, echt bizar.

Avila Felle gozer, zo ziet ie er ook wel uit. Was ongelukkig in zijn passing, ballen naar niemand af en toe maar dit is wel een van zijn sterke punten dus dat wijd ik aan afstemming.

Tahirovic Dit was de eerste wedstrijd waarbij ik bij hem momenten had waarvan ik dacht oe dit ziet er niet lekker uit. Hij verloor een aantal duels en worstelde af en toe met de controle op de bal. Dat ziet er dan door zijn lengte gelijk onbeholpener uit dan als een kleinere speler dat zou doen. Maar ik vond hem over de gehele wedstrijd niet slecht spelen. Ben blij met hem.

Taylor Heeft niet echt een indruk op me achtergelaten.

Van den Boomen Speelde niet goed, vond hij zelf ook. Als zijn passes en corners niet echt aankomen blijft er dan ook niet meer een reden over om hem op te stellen. Ballen veroveren doet hij niet echt, hij neemt het team niet zo op sleeptouw als ik had gehoopt in deze fase van het seizoen. Maar goed, ook hij is hier nog geen 2 maanden en speelt voor het eerst met 70% van deze selectie.

Forbs Bedrijvig, niet altijd gelukkig. Had wel een assist kunnen hebben bij de bal op Hato en had zelf volgens mij kunnen scoren als hij de bal van Brobbey kreeg nadat hij zich goed had vrijgeworsteld in de 16. Kwam er niet vaak door helaas, maar werd ook bijna nooit in de loop aangespeeld.

Godts Gebeurd wel altijd wat als hij invalt maar kwam er net als Forbs niet echt doorheen. Word altijd wel vrolijk van hem, vind hem een hoge gunfactor hebben:)

Mikautadze Speelde erg ongelukkig. Af en toe een glimp van lichtvoetigheid maar is me een groot gedeelte van de wedstrijd niet opgevallen en als dat wel gebeurde was dat meestal niet positief.

Hlynsson Leuk dat hij mocht spelen! Was verbaasd dat hij de hele wedstrijd bleef staan, met vrijdag ook een helft in de benen in jong ajax. Veel loopacties, een slap schotje. Was erg bedrijvig.

Brobbey Was zijn duels vaak goed aan het winnen. Baalde enorm van die buitenspelgoal, scheelde weinig en hij schoot hem echt lekker tegen de touwen.

Akpom Had een moment waarin ik dacht deze gaat hij er in rammen maar kwam niet lekker uit met zijn passen. Zwierf een beetje over het veld en is volgens mij ook nog niet helemaal fit. Had gehoopt ook dat hij nog bereikt kon worden via een corner maar dat mocht niet zo zijn.

Thoughts?