Oef. Het viel niet mee gister. Maar, doel gehaald en gekwalificeerd in een periode waarin het elftal nog los zand is en niet compleet, so there’s that.

Heb het een beetje laten bezinken en denk dat het wel heel erg duidelijk heeft gemaakt waarom de 11 (incl Mannsverk) aankopen noodzakelijk zijn. Er mist echt iets in het karakter van de spelers van afgelopen jaar, ze lijken zich niet op te kunnen richten na een tegenslag (dat was vorig seizoen vaak het geval) en lijken een soort van drive te missen. Zijn niet in staat zich in een wedstrijd te spelen, als het niet direct loopt gaat dat ook niet veranderen. Er is ergens echt iets goed mis gegaan qua karakter samenstelling vorig jaar. Bergwijn, Wijndal, Brobbey, Rensch en Taylor zijn echt niet zo slecht als dat ze nu ongeveer anderhalf jaar laten zien, maar ze kunnen niet de helft van je spelers op het veld zijn. Het werkt niet samen en het oogt ook continu alsof het allemaal wel best is zo. Dat kan geen pure onkunde zijn denk ik.

De uitwedstrijd was de eerste helft nog aardig, redelijk wat kansen laten liggen maar ach, 3-0 ruststand is gewoon goed. Goede Kudus gezien, zoals verwacht voor het laatst. Tweede helft geloofde iedereen het wel, wat ik ook wel weer snap, het zijn ook maar mensen die in een flinke hitte in een inspirerende omgeving een 3-0 voorsprong “verdedigen”.

Waarom ze gisteren niet vooruit te branden waren snap ik niet. Ik had echt geen hoge verwachtingen en had verwacht dat het lastiger ging worden dan uit omdat Ludogorets niets te verliezen had en Ajax nog niet stabiel, maar als ze doorgepakt hadden na de 0-1 denk ik niet dat Ajax het gehaald had gister.

Ik vond (itt de Telegraaf) Tahirovic en Forbs, samen met uiteraard weer Hato, de minst slechte van het veld gister. Hebben zich soms kunnen onttrekken aan de malaise. Verder zat er echt niets in. Medic is echt een back up en moet nog wennen dus die neem ik het niet kwalijk. Van den Boomen lijkt een kleine terugval te hebben na de wissel tegen Excelsior, had gehoopt dat hij met zijn leeftijd wat meer dragend zou zijn in deze fase.

Gelukkig kunnen er vanaf nu spelers ingepast gaan worden en gaan we zien of er inderdaad qua karakter goed is ingekocht. Aansprekend voetbal zal het voorlopig nog wel niet worden, de voorbereiding begint eigenlijk nu pas. Nog even Fortuna zonder kleerscheuren door proberen te komen en dan moet de stijgende lijn ingezet gaan worden.

Thoughts?