Fanerne går pt. højt på Lemmy instanser om Facebook’s nye Threads medie som er en del af fediverset. Grundet Facebook’s historik er der mange der vil bandlyse instansen preemptively. Der har dog ikke været meget snak om det på feddit.dk (måske fordi den europæiske udgivelse er sat på pause) så jeg ville høre hvad konsensus er. Hvis I stod med knappen, ville I så bandlyse Facebook med det samme fra at forbinde til feddit.dk?

  • bstix@feddit.dk
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    1 year ago

    Meta vil på lovlig vis kunne skabe et link mellem din Facebook profil (hvor du bruger dit rigtige navn) og din fediverse profil (som er mere anonym).

    Derfor nej.

    • Helvedeshunden@beehaw.org
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Navne er ikke unikke og brugernavne heller ikke. Hvis vi ikke er på Threads selv, kan Meta kun lave et best effort-gæt på hvem der gemmer sig bag et Thr/Fediverse-nick. Der er intet til at koble mig til en Meta-profil herovre.

      Dette er ikke for at argumentere for eller imod federation. Om noget synes jeg, vi bør holde øje med Threads og hvordan det udvikler sig, indtil det bliver relevant. Min umiddelbare reaktion er også “Fuck Meta” og bevar den gode tone på Fediverse og Threadiverse. Det vigtigste af alt er, at vi ikke bliver overrendt af de klaphatte, som angriber marginaliserede grupper.

      På plussiden ville være muligheden for at kommunikere 1:1 med folk man ellers ikke ville have kontakt med, fordi “Meta”, og efter der gik ild i Twitter har der manglet muligheden for både at følge projekter og firmaer, der laver ting, man faktisk ER interesseret i. Ikke mindst kunne man forestille sig, at offentlige myndigheder og organisationer kobler sig på, så vi får genskabt et åbent varslingssystem, efter Elmo ødelagde det. Hvor meget hjælper en varsel fra politiet, hvis man har brugt sin rate limit eller ikke har en konto for eksempel?

      Det er ganske få ting jeg savner herovre, men det ville være fedt at kunne følge de vigtigste.

      • Andreas@feddit.dk
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        efter der gik ild i Twitter har der manglet muligheden for både at følge projekter og firmaer, der laver ting, man faktisk ER interesseret i

        Tills Nitter uppdateras för att komma runt Twitters nya regler kan du hämta tweets och läsa dem i RSS-format med RSSApp (exempelkonto).

        Ikke mindst kunne man forestille sig, at offentlige myndigheder og organisationer kobler sig på, så vi får genskabt et åbent varslingssystem, efter Elmo ødelagde det. Hvor meget hjælper en varsel fra politiet, hvis man har brugt sin rate limit eller ikke har en konto for eksempel?

        Jag tycker det är en bra wake up call för de myndigheter som gjorde sig beroende av ett utländskt företag för att utföra viktiga offentliga uppgifter. Twitter har aldrig haft en skyldighet att tillhandahålla tjänsten och det är synd att det krävdes ett raserianfall från deras VD för myndigheterna att inse det. Förhoppningsvis fortsätter Twitter att blöda användare och regeringen blir tvungen att bygga upp en statlig kommunikationstjänst.

    • timroerstroem@feddit.dk
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Derfor nej.

      Jeg antager, at du her mener “ja, vi skal deføderere.” For i så fald, er jeg helt enig.