Nakon shitshowa na redditu, odlučio sam isprobati Lemmy, makar i ne koristim 3rd party appove.

Ali izgleda da je Croatia ovdje već zamro. Ima li još ikakvih posjetitelja, ili se sve vratilo na r/croatia nakon blackouta?

  • Loce@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    9
    ·
    1 year ago

    Buduci da sam 80% vremena na redditu bio na mobu, tj. RiFu, ne vracam se vise na reddit. Nije Lemmy los, jos se peglaju greske, polira se UX, a i morati ce skalirati backend da podnese vise korisnika. Reddit je svojevremeno to prolazio.

    Jerboa se pokazao solidan app za Android, takodjer se radi na Syncu (za Lemmy) i sličnim popularnim appovima. Ali za to treba par mj. barem

    • nater_poster@lemmy.world
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Iz čiste ovisnosti sam dao šansu službenoj aplikaciji, i čini se bolja nego je bila prije ne znam koliko godina (nije bilo ni noćnog načina ni koječega), ali nakon rifa to je dosta slabo korisničko iskustvo, a istovremeno prilično napadno, nametljivo i prepuno nepotrebnih điđa (neki avatari-profilne?, animacije glasovanja, notifikacije i sugestije, pozicioniranje promo objava s nekog desetog nezanimljivog podreddita među dretve onog kojeg pregledavam, najbliže r/all je neki popular, itd. itd., ali vrlo malo opcija za prilagodbu).

      Jasna mi je korporativna filozofija iza svega, ali nevjerojatno koliko je to otišlo u lošem smjeru

    • blitva@lemmy.world
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Jerboa super radi, te je otvorenog koda. Škiljnuo sam njihov GitHub i projekt je izrazito aktivan, tako da očekujte da bude još i bolji.

    • antonim@lemmy.worldOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      morati ce skalirati backend da podnese vise korisnika

      Koliko sam shvatio, to ovisi o samom instanceu na kojem si se registrirao. Kažu da su manji instanceovi brži, a svi su navalili na lemmy.world (uključujući i mene, pa sam se jedva uspio registrirati nakon više pokušaja…).

  • teddyxfire@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Tu i tamo škicnem Lemmy, Reddit više aktivno ne pratim … trenutno koristim wefwef (web app) za Lemmy i app radi super … serveri i stabilnost istih su pak druga priča ali doći će to na svoje sa vremenom :)

  • zecg@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    Odem još povremeno vidit hreddit preko kondoma kao metadon, ali sam shreddao račun i više im ne dam ni glas na sadržaj, nula doprinosa. Treba skupit vulo za hosting i dignit rvacku instancu lemmyja da šitpostamo svoji na svome.

    • antonim@lemmy.worldOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Ajme legendo, i ti si pobjegao!

      Priznat ću da još uvijek aktivno komentiram na par manjih subova. Nažalost, to su odlični communityi koje će biti teško rekreirati na Lemmyju u dogledno vrijeme. Koliko vidim trenutno ovdje dominiraju tech communityi i imitacije klasičnih reddit mjesta (shower thoughts i sl.), dok je dosta toga što mene osobno zanima još uvijek neaktivno ili uopće nema zasebni community.

      Treba skupit vulo za hosting i dignit rvacku instancu lemmyja da šitpostamo svoji na svome.

      Hrvatski shitpost na hrvatskom serveru, jel? :D

  • ⁧⁧⁧@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Bilo bi jebeno kad bi nas vise bilo…ali eto. Nadam se da ce Reddit jos vise zajebat stvari pa da napokon ljudi pocnu bas prelazit na Lemmy.

  • 𝖕𝖘𝖊𝖚𝖉@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Meni je Lemmy super. Još je šitan i nema puno ljudi, al u mjesec dana je prošao svašta. Mislim da se desila nukleacija zajednice i da će se na ovo polako nahvatati nešto ozbiljno. Također.

    A Croatia je izgleda krepo, da.