Olkiluodon kakkosreaktorin vuosihuollot venyvät vielä vuorokaudella aiemmin arvioidusta. Ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voima arvioi nyt, että huollot saadaan päätökseen keskiviikkona.

Myös Olkiluoto 3:n vuosihuollot ovat venyneet. Kolmosreaktorin huollot on tällä tietoa tarkoitus saada valmiiksi perjantaina.

Jos huollot venyvät, Suomessa saatetaan joutua tilanteeseen, jossa Olkiluodon kaikki kolme yksikköä ovat samaan aikaan huollossa.

Olkiluoto 1 on nimittäin menossa huoltoon 12. toukokuuta. HS kysyi viime viikolla TVO:n sähköntuotannon johtaja Marjo Mustoselta, voiko Olkiluoto 1:n huoltoa lykkäämään, jos Olkiluoto 3:n huolto pitkittyy entisestään.

”Tämä tietysti arvioidaan erikseen, mikäli tällainen tilanne tulisi eteen”, Mustonen vastasi.

TVO:n etusivulla on päivittyvä huoltoaikataulu, siinä on nyt *~~7.5.~~8.5. tuli uusin aikataulu:

OL1 12.-28.5.2024

OL2 28.4.-8.5.20249.5.2024

OL3 2.3.-10.5.202414.5.2024

Kun OL1 on ollut jo pidempään käytössä, sen huollon aloitusaika ei ilmeisesti ole niin merkittävä kuin OL3:n huollon aloitusaika oli. Vois tietenkin olla kätsympää jos isojen tuotantolaiteosten vuosihuollot olis kesempänä, eikä kun kulutus on, tai voi olla, vielä kylmän sään takia korkeampaa.

  • Classy Hatter@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    2
    ·
    1 month ago

    OL3:n huolto siirtyi taas eteenpäin. Päivitys: Olkiluoto 3:n vuosihuollot päätökseen 14. toukokuuta.

    Olkiluoto 3:n ensimmäistä kertaa toteutettavat vuosihuollot pitenevät vielä neljällä päivällä turbiini-generaattorin lisätutkimuksien vuoksi luotettavan käytön varmistamiseksi. Nyt päivitetyn aikataulun mukaan huollot saadaan päätökseen 14. toukokuuta.

    Saa nähdä kumman huolto päättyy aiemmin, OL1:n vai OL3:n. OL2:n huoltoaikataulu ei ole muuttunut, joten ne saanee sen huomenna toimintaan. Sen käynnistyminen on jo niin lähellä, että sitä on varmaankin lämmitelty jo päivä tai pari.

    • peemaa@suppo.fiOP
      link
      fedilink
      suomi
      arrow-up
      2
      ·
      1 month ago

      Joo, OL1:n ja OL3:n välillä voi olla tämänhetkisten päivämäärien erosta huolimatta lopulta kovakin kisa.