• IsoKiero@sopuli.xyz
    link
    fedilink
    suomi
    arrow-up
    4
    ·
    29 days ago

    En tosiaan kyllä osa sanoa mitä lie Purran mielessä liikkuu tai miltä hänestä mahtaa tuntua, mutta uutisten perusteella kannanotot tähän tapaukseen on kyllä olleet jotenkin vähän ponnettomia. “Ei oikein voi nauttia luottamusta” ei oikein kuulosta omaan korvaan riittävän vakavalta, vaikkei tapauksessa nyt sen kummempia vahinkoja käynytkään. Ja kun tekijänä on poliisi niin näin maalaisjärjellä ajateltuna tuntuu että pitäisi tietää vähän paremmin mitä tekee.

    Lisäksi johonkin matkanvarrelle on tuntunut jääneen vaatimus kansanedustajien vakaasta ja arvokkaasta käyttäytymisestä. Jossain kohtaa tuo on ollut ihan lakiinkin kirjattu vaatimus, mutta taitaa nykyään olla vain vahva suositus. Ministereitä on eronnut paljon vähemmästäkin ja ihan omatoimisesti (Jäätteenmäki ja Kanerva nyt ainakin tulee mieleen) ja Vanhasen oletettua lautakasaakin puitiin melkoiset määrät palstamillejä.

    Eiköhän Vornanen lopulta eroa tehtävistään ja poliisina ei varmaan tarvitse jatkaa, mutta itse soisin että PS olisi samantien pitänyt hätäkokousta ja erottanut hemmon eduskuntaryhmästä ja/tai puolueesta välittömästi. Nyt ulosanti on jäänyt vähän käsienheilutteluksi joka taholla, pääministeriä myöten. Orpo toki voi hommasta vähän vetäytyä sillä verukkeella, että sotkut kuuluu PS:n siivottavaksi ja on siinä sinänsä ihan oikeassa kun perinteisesti puolueet pesevät itse omat likapyykkinsä.