Nedskärningarna och privatiseringarna av skolan har lett till att en mängd elever från dåliga och fattiga uppväxtförhållanden inte klarar skolan och inte får några betyg. De kommer då inte in på högre utbildningar och kan inte heller få arbete. I det läget är brottslighet att av få möjliga alternativ till försörjning. Det är Sveriges regeringar, socialdemokratiska såväl som borgerliga, som skapat denna situation.

  • hogart@feddit.nu
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    edit-2
    5 months ago

    Oj. Ja det klart att man hittar några att kunna skylla på om man letar tillräckligt länge. Ingen har ett eget ansvar. Inga personer med fattig bakrund är i dag miljonärer. Eller är det precis tvärt om? Att dem flesta som lyckats otroligt bra faktiskt haft det otroligt tufft? Eller misslyckats gång på gång på gång, tills den lyckats. Skyll allt på staten och kapitalet.

    Måste jag välja en syndabock så skulle jag snarare skylla på dem kriminella som rekryterar unga. Det känns rimligare.

    • Svenssons Nyheter@feddit.nuOP
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      5 months ago

      Det finns i stort sett inga fattiga i Sverige som lyckas bli rika. Har aldrig funnits. Inte när jag växte upp och inte idag. De rika idag är samma familjer som var rika i början av 1800-talet och rika i början av 1900-talet. Privatiseringar, avregleringar, bostadsbrist och nedskärningar är det som gett gängen möjligheter att tjäna pengar och att rekrytera unga. Lagändringar har lett till att vinsterna kan ökas genom att använda sig av minderåriga. Någon är ansvarig för alla dessa saker som skapats genom politiska beslut. De olika regeringar vi haft. Det innebär naturligtvis inte att gängens ledare och medlemmar inte har ett ansvar. Det har de också.