Blev nysgerrig på hvilke operativsystemer folk på feddit.dk benytter sig af. I følge Wikipedia bruger 69% Windows, 17% macOS, chromeOS 3.2% og 2.9% Linux.

Jeg bilder mig ind at folk på feddit.dk generelt bekymrer sig mere om privatliv end baggrundsbefolkningen, og formentlig også er mere nørdede. Afspejler dette sig mon i valg af OS?

Jeg bruger linux mint. Før det brugte jeg ubuntu. Er lidt nysgerrig på at prøve red hat, da den modsat Debian, som Mint og Ubuntu udspringer af, er udviklet af et stort, kommercielt firma. I hvertfald siden 2018, hvor IBM købte red hat.

Da jeg ikke skaber det store indhold der kræver specialt software, behøver jeg ikke Windows eller macOS. Så kører faktisk linux som det eneste OS ( på min PC, telefonen kører Android ).

Grunden hertil er at jeg synes ideologien om åbent software er virkelig genial. Og føler samtidig at jeg går mere fri for indsamling af privatlivsdata, frem for hvis jeg fx brugte Windows, hvilket jeg også er stor fan af. Dette, samt at jeg som ung også var nysgerrig på open source og mere nørdede alternativer, er årsagen til at jeg i dag kører linux. Og well, jeg har heller ikke rådighed til kraftigt HW der kan køre Windows flydende.

  • Nioxic@lemmy.world
    link
    fedilink
    English
    arrow-up
    1
    ·
    edit-2
    10 months ago

    jeg har dual boot med linux mint og windows

    og så kører bærbaren med macos

    jeg har dual booter med linux mint fordi det er eftersigende “nemt” at bruge… og jeg har installeret det på knægtens PC. Så kunne han lære lidt terminal-commands og så videre.